fbpx

Junior TV Craft – TUTORIAL Cum să realizăm ouă curcubeu de Paște

Aceste ouă de Paște sunt foarte ușor de făcut! La început m-a speriat ideea de a avea mainile, hainele și toata bucătăria pline de colorant alimentar dar cu o pereche de mănuși și niște șervețele de bucătărie am rezolvat problema.

 

Instrumente de care avem nevoie:

  • Oua fierte tari
  • Colorant alimentar
  • Prosop de hârtie
  • Sticlă pulverizantă cu apă
  • Elastice de borcan

Fierbeți ouăle tare. Știați că puteți face ouă fierte tari prin coacerea lor în cuptor !? O fac de aproximativ 3 ani și nu am avut niciodată o singură crăpătură pe suprafața oului!

După ce ouăle s-au răcit, desfaceți șervețele de hârtie în secțiuni mici și așezați oul în mijloc.

Adună prosopul de hârtie în jurul oului, astfel încât să fie complet acoperit. Răsucește capătul cât mai strâns și asigura-l cu un elastic mic sau o agrafă de hârtie.

Toarnă picături de colorant alimentar direct pe prosopul de hârtie.Probabil că vei dori să ții oul în mână. Aș fi avut nevoie de o a treia mână pentru a-mi face o fotografie. Totuși dacă îți este mai ușor poți ține oul în mână.

Încearcă să separi picăturile de colorant pentru alimente, astfel încât să existe un spațiu alb între ele. Cu siguranță, nu trebuie să lași un spațiu mare, dar te ajută sa nu amesteci culorile complet între ele.

Ia sticla de pulveriztoare cu apă și stropește o cantitate mică de apă în mijlocul fiecărei picături de colorant. Dacă tot puteți vedea un prosop de hârtie albă, oul de dedesubt va fi alb în acea zonă, așa că continuă să pulverizezi până când prosopul de hârtie va fi complet colorat. Dar reține că, cu cât pulverizezi mai multă apă, cu atât va fi mai puțin strălucitoare culoarea pe ou. Încearcă să găsești un echilibru.

Stoarce ușor oul pe chiuvetă dacă există apă în plus. Chiar dacă nu există, oricum stoarce-l ușor pentru a te asigura că culorile prosopului de hârtie se transferă la oul de dedesubt.

Puneți ouăle într-un vas de sticlă sau pe o foaie de copt și lasă-le să se usuce peste noapte.

Culorile sunt luminoase și frumoase și chiar dacă am folosit aceeași tehnică la toate, fiecare ou arăta complet diferit.

Leave a comment